Oranje dames winnen eerste wedstrijd EK in Frankrijk

Oranje dames winnen eerste wedstrijd EK in Frankrijk.

Tess Wester stak na afloop van de eerste EK wedstrijd van het Nederlands team tegen Hongarije direct na het laatste fluitsignaal beide handen de lucht in. Blijdschap overheerste bij de goalie, net als bij de rest van de Nederlandse selectie. Oranje won in Frankrijk met 25-88. Bij rust stond het nog 11-11.

VTA Sport vroeg trainer Ricardo Clarijs, aanwezig als aandachtig toeschouwer en video analist, kort zijn visie te geven over de gespeelde wedstrijd.

Nederland kan tevreden zijn. Er waren aardig wat personele problemen en als je het dan zo kunt opvangen dan heb je het goed gedaan. Eerste helft zat er nog wat spanning in de ploeg maar de tweede helft gingen ze helemaal los.

Tess Wester vond ik bijvoorbeeld sterk keepen. Dat was leuk om te zien. Na een kwartier spelen zeiden we tegen elkaar op de tribune -dit zit wel gebakken, deze gaan we winnen-“, aldus Ricardo Clarijs over Oranje’s eerste winst op het Europees kampioenschap.

Natuurlijk vroeg de Amsterdamse sportmedia nog even naar oud VOC-speelsters Dione Housheer en Charris Rozemalen. “Dione zat vandaag niet bij de wedstrijdselectie. Charris Rozemalen wel en deed het goed. Ze scoorde nog een mooi onderhands doelpunt”, aldus VOC trainer Ricardo Clarijs.

De Oranje dames spelen maandag 3 december om 21:00 uur tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in de Franse plaats Montbéliard.

Door: Rik Verkaik

Oranje dames winnen eerste wedstrijd EK in Frankrijk

vtasport.nl

Home teksten pagina.