Online Marketing – Wat is Linkbuilding?

Online Marketing – Wat is Linkbuilding?

Wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Hierdoor word je waarde verhoogd in zoekmachines. Als je algemeen naar de term linkbuilding kijkt en dit betrekt op je eigen website, dan kun je via een goede linkbuilding strategie bewerkstelligen dat de door jou geschreven artikelen met de door jou aangewezen zoektermen zo hoog mogelijk eindigen in zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding kun je ook vertalen in zoekmachine optimalisatie (SEO) om de door jou gecreëerde content te laten excelleren. De belangrijkste is de interne linkbuilding oftewel, met andere woorden gesproken, de linkjes op uw eigen website. Neem als voorbeeld twee artikelen die u onlangs op uw website heeft gepubliceerd. Zorg ook mits u die heeft, dat de onderwerpen betrekking op elkaar hebben. Hoe u dat doet is als volgt pak het ‘url adres’ van het ene artikel en kies bij het andere artikel voor bewerken. Bij het laatst genoemde artikel voegt u toe ‘gerelateerd artikel’ en plakt hier de url/link in van het andere artikel. Gefeliciteerd! Dit was u eerste stukje interne linkbuilding.

INTERNE EN EXTERNE LINKBUILDING

Dat interne linkbuilding de belangrijkste bouwfactor is op het gebied van linkbuilding dat wil niet zeggen externe linkbuilding er niet toe doet. Sterker nog als je eerst je hele website intern aan elkaar verbindt zodat je een fantastische waarde hebt met je website dan kun je via externe linkbuilding ervoor zorgen dat je bovenop je goede interne linkbuilding structuur een extra stapje maakt in de totale waarde van je website. Met andere woorden: tijd om uit te leggen hoe externe linkbuilding toegepast kan worden.
We nemen als voorbeeld drie websites. Deze websites noemen we website 1, website 2 en website 3, met de notitie dat website 1 uw website is. Website 2 doen we voor als een fantastisch draaiende online handel website en website 3 is de site van de kaasboer om de hoek die grotendeels niet gebruikt wordt omdat zij zich voornamelijk richten op de vaste klanten die ze al jaren hebben en bij hun in de buurt wonen.

Geoliede marketing machine

In deze situatie is het raadzaam om website 1 die van u is via externe linkbuilding te verbinden met website 2, de geoliede marketing machine met een fantastisch bereik en hoge waarde. Als u externe linkbuilding tot stand wil laten komen dan moet website 2 u een url doorgeven die u in een artikel of op een andere positie van de website koppelt. En u geeft website 2 een url/link door en die moet gekoppeld worden door deze externe partij aan u website. Ook kan het aanmelden van een website bij voor die website trefwoordrelevante web gidsen gezien worden als een vorm van externe linkbuilding. We zouden zeggen doe hier uw voordeel mee.

tekstschrijverinamsterdam.nl