Nog geen titel voor de Ajax Vrouwen

Nog geen titel voor de Ajax Vrouwen

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, was vrijdagavond al met de schaal afgereisd naar Amsterdam, om daar de Ajax Vrouwen de eerste landstitel ooit uit te reiken, maar nam na het einde van de wedstrijd het zilver weer mee terug naar Zeist. De Amsterdamse vrouwen hadden aan een overwinning genoeg voor het winnen van het kampioenschap maar speelde op Sportpark De Toekomst, onder het toeziend oog van vele toeschouwers, met 1-1 gelijk tegen de enige overgebleven concurrent FC Twente.

De wedstrijd

Nadat Ajax-speelster Loïs Oudemast dichtbij een treffer was en ook FC Twente via Ellen Janssen bijna wist te scoren was het na een kwartier spelen Marjolijn van den Bighelaar die de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong wist te schieten. De topschutter van Ajax rondde uit de draai een voorzet van Marlous Pieete knap af.Met die stand zou Ajax op weg zijn naar een mooi kampioensfeestje maar Twente wilde hier niet aan meewerken. Twente begon strijdbaar aan de tweede helft, was zelfs beter dan de Amsterdamse ploeg en namens de tukkers zorgde Ellen Janssen met een doelpunt voor de gelijkmaker, 1-1. Met dit doelpunt klopte Jansen keeper Eli Sarasola die later geblesseerd naar de kant moest en vervangen werd door Paulina Quaye. De 1-1 betekende tevens de eindstand van de wedstrijd.

Topscorers

Janssen en Van den Bighelaar kwamen door hun gemaakte goals op een totaal van achttien gemaakte doelpunten. Hiermee staan ze op de topscorerslijst op de tweede plek. Aan de leiding gaat Katja Snoeijs, de speelsters van Telstar VVNH.

Kampioenschap

Ondanks de teleurstelling dat Ajax vrijdagavond nog geen kampioen werd lijkt het toch de morele winnaar. Naaste achtervolger FC Twente staat namelijk nog op vijf punten achterstand en er staan nog twee wedstrijden op het programma. Het team van trainer Ed Engelkes neemt het komende vrijdag thuis op tegen ADO Den Haag.

Geschreven door:

Rik Verkaik

tekstschrijverinamsterdam.nl