Basketbal compilatie Apollo Amsterdam 2017

Basketbal compilatie Apollo Amsterdam 2017

Basketbal compilatie Apollo Amsterdam 2017

Hieronder een korte compilatie van de artikelen die ik schreef over basketbalwedstrijden van Apollo Amsterdam.

Verdiende zege voor Apollo Amsterdam

In de Dutch Basketball League heeft Apollo een terechte overwinning geboekt. In de Apollohal in Amsterdam versloeg de ploeg van trainer Faydherbe en assistent Peter Paassen voor ruim 150 toeschouwers rode lantaarn drager BS Weert met 88-71. Door de zege nestelt de ploeg zich wat steviger in de middenmoot van de Dutch Basketball League.

Een minuut stilte

Voorafgaand aan het duel werd een imponerende minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud-voorzitter Ruud Frese, oud-sponsor en damescoach Robert Nagel en oud- scheidsrechter Frans Harryvan.

De aanjager

Na afloop van de minuut stilte liet Apollo vrijwel de gehele wedstrijd zien de betere ploeg te zijn ten opzichte van opponent BS Weert. Met name was Aron Royé de drijvende kracht achter de zege van Apollo. De razendsnelle speler was zowel verdedigend als aanvallend een ‘plaaggeest’ voor Weert en strooide zo nu en dan met prachtige passjes. Ook speelde Gian Slagter een koelbloedige wedstrijd op het gebied van basketbal in Amsterdam.

Apollo verliest met opgeheven hoofd

De basketballers van Apollo Amsterdam zijn er donderdagavond niet in geslaagd te winnen van ZZ Leiden. Thuis in de eigen Apollohal verloren de Amsterdammers met 66-79.

In de beginfase gingen beide ploegen fanatiek van start en nam Apollo zelfs een voorsprong van 6-5. Daarna was het Leiden dat beter in de wedstrijd kwam en de achterstand omboog tot 6-15 waarna Apollo-coach Patrick Faijdherbe een time-out aanvroeg. Net na dit moment, weer koud in het veld, zorgde Leiden met een driepunter alweer voor een ruimere voorsprong, 6-18.

Coach Faijdherbe liet vanaf de kant duidelijk horen niet tevreden te zijn en nadat de coach ‘slappe hap, slappe hap, slappe hap’ richting zijn ploeg schreeuwde leek het er even op dat Apollo terug kwam in de wedstrijd. De Amsterdamse ploeg knokte zich terug tot 14-18 waarna de coach van Leiden het op zijn beurt tijd vond om een time-out aan te vragen.

Die ‘break’ kwam voor Leiden op een uitstekend moment want de ploeg wist voor de ruim 250 aanwezige toeschouwers, waaronder een stuk of honderd gezellige Leidse supporters in Amsterdam-Zuid uit te lopen naar een 51-74 voorsprong.

Apollo toont ondanks verlies weer wat Amsterdamse bravoure

De basketballers van Apollo Amsterdam zijn er zaterdagavond in de Dutch Basketball League niet in geslaagd te stunten tegen de nummer 2 Landstede. De Amsterdamse basketbal ploeg van trainer Patrick Faydherbe en zijn assistent Peter van Paassen verloor thuis in de Apollohal in Amsterdam-Zuid met 74-89 van Landstede.

Amsterdamse bravoure

Ondanks de nederlaag en het betere spel van Landstede in het overgrote deel van de wedstrijd kon het publiek in Zuid ook weer eens genieten van een stukje Amsterdamse vechtlust en bravoure.
J.T. Joho. Landstede imponeerde voor de rust vooral via de snelle en technische Amerikaanse forward speler J.T. Joho die vaak aan de basis stond van snel combinatiespel wat leidde tot menig Zwolse treffer.

Wederopstanding

Werd er tot de rust niet kort genoeg gedekt door Apollo en was er geen antwoord op het snelle combinatiespel van Landstede, na de rust gooide Apollo de schroom van zich af en knokte zich na een 30-46 ruststand terug tot 7 punten achterstand, 49-56. Met name Aron Royé, Hicham Kherazzi en Dimeo van der Horst stonden aan de basis van deze wederopstanding maar ook het collectieve optreden van de ploeg zorgde voor vreugde bij het Amsterdamse publiek.

Apollo uitgeschakeld in play-offs

Net als in wedstrijd twee had Zorg en Zekerheid Leiden weer een prima start. Binnen vijf seconden noteerde Jessey Voorn al zijn eerste driepunter. De thuisploeg liep zelfs uit naar 7-0, maar Apollo Amsterdam heeft wel geleerd hoe je terug moet vechten. Dimeo van der Horst knalde er een drietje in en Sergio de Randamie scoorde wat balletjes inside. Tot drie minuten voor het einde van het eerste kwart bleef Zorg en Zekerheid Leiden, met een sterke Mohamed Kherrazi, op voorsprong. Een drietje met hoge boog van Gian Slagter zorgde voor 13-13 Na een score van Thomas Koenis bracht De Randamie met een driepunter Apollo voor het eerst – en zo bleek later ook voor het laatst – op voorsprong: 15-16. In de laatste halve minuut scoorde Voorn nog vijf punten, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden het eerste kwart met een voordelige marge afsloot: 20-16.

Geschreven door Rik Verkaik

tekstschrijverinamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over handbal in Amsterdam